Voedingsadvies

Je eigen gezondheid in eigen handen nemen. 


Je hebt maar 1 lichaam, maak er het beste van!VOEDINGSADVIES


Voedingsadvies is meer dan advies geven omtrent voeding. Voedings- en dieetadvies steunt op volgende aspecten

uniek
lichaamsanalyse
dna
dokter

JIJ STAAT CENTRAAL


Advies geven start bij het ontdekken van wie je bent als persoon.

Wat zijn jouw waarden en prioriteiten? Wat zijn jouw doelen? Het is ons doel om voedingsaanpassingen te doen die passen bij jouw levensstijl, zodat de basis van je eetpatroon behouden blijft. Met minimale veranderingen streven we naar een optimale gezondheid.

LICHAAMSANALYSE


Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van de BMI (Body Mass Index), een formule op basis van gewicht en lengte die aangeeft of je een gezond gewicht hebt. Om een compleet beeld te krijgen van jouw gezondheid, zijn er nog andere belangrijke factoren zoals vetmassa, spiermassa, vochtgehalte en dagelijkse energieverbruik (kcal). Daarom maken we gebruik van een BIA-toestel, zodat we een gedetailleerde analyse van jouw lichaam maken en persoonlijk advies kunnen geven.

EXTERNE FACTOREN, PRIKKELS VAN BUITENAF


Er worden tips gegeven om jouw dagelijks eetpatroon op punt te stellen maar hoe ga je om met prikkels van buitenaf? Wat eet je tijdens specialie gelegenheden, in aanwezigheid van vrienden, op vakantie, tijdens de feestdagen, wat als je niet lekker in je vel zit? , ... Noem maar op, ook deze onderwerpen zullen we bespreken in de consultaties!

MULTIDICIPLINAIR


Een goede begeleiding verloopt nog beter als we in team werken.

Daarom worden er bij aanvang van de consultaties verslagen gemaakt en verstuurd naar de huisarts. Indien gewenst, kunnen ook tussentijdse verslagen verstuurd worden. Als je hier echter geen behoefte aan hebt, gebeurt dit uiteraard niet.


Dagdagelijks eten we suikers (koolhydraten), denk maar aan snoep, koeken maar ook aan aardappelen, pasta, rijst, brood, beschuiten, ontbijtgranen, ... Er bestaan snelle en trage suikers die ons lichaam voorzien van energie. Krijg je te veel energie binnen? Dan gaat je lichaam in vetoplsag. Ben je benieuwd hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft? Kom het allemaal te weten tijdens dit traject van 14 dagen.


Je krijgt inzichten in:

  • De momenten van vetverbranding OF vetopslag doorheen de dag.
  • De kwaliteit van je suikerverwerking, verbrand je lichaam snel suikers of net niet? Hoe reageert je lichaam op alles wat je eet en drinkt? Tijdens de analyse kom je perfect te weten welke porties je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.
  • Hoe je reageert op verschillende voedingsmiddelen.
  • Je energieniveau, tijdens de analyse kan je zien of er sprake is van een energiedip. Op deze momenten grijp je vaak naar suikers.
  • Beweging, het effect van beweging na de maaltijd of hoeveel energie je lichaam nodig heeft om sportprestaties te bevorderen.
  • Stress kan ook invloed hebben op je bloedsuikerspiegel.

Suikeranalyse


Elk lichaam reageert anders, hoe werkt jouw lichaam?  

suiker

Hoe beïnvloed mijn voeding mijn energiepijl?

meten is weten

Hoe lang en wanneer ga ik in vetopslag?

sensor

Hoe lang en intensief moet ik bewegen om in vetverbranding te gaan?

Diabetes


Laat diabetes je leven niet bepalen. Krijg controle over jouw diabetes!


Heb je zojuist de diagnose diabetes type 2 gekregen of is de diagnose al jaren geleden gesteld? Waarschijnlijk blijf je met een heleboel vragen zitten. Gelukkig worden de eerste consultaties volledig terugbetaald door de mutualiteit.


Een goede behandeling en medische opvolging zijn dan ook noodzakelijk om je bloedsuikerspiegel onder controle te krijgen en gezondheidsproblemen op lange termijn te voorkomen.


Wat moet je meenemen op een eerste consultatie? Je bloedwaarden, medicatielijst en een voorschrift van de huisarts. Ook zonder deze gegevens kunnen we al van start gaan. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, we willen diabetes de baas zijn!

Hypercholesterolemie

hoge cholesterol

Hypercholesterolemie, betekent dat er te veel cholesterol in je bloed zit.

Je voedingskeuzes en levensstijl hebben een aanzienlijke invloed op je cholesterolniveaus en dus ook op je bloedwaarden. Tijdens onze eerste consultatie is het daarom belangrijk om je bloedwaarden mee te brengen. Op die manier kunnen we specifiek advies geven om jouw cholesterolwaarden te verbeteren en je gezondheid te bevorderen.


Waar op wacht je nog? Tot snel! 


unsplash